I dag er det mandag den 2. maj 1633, to dage efter sognepræst Poul Nielsen Vederholdts død.

Velkommen til vores historiske spil “Præsten og Heksen i Aalborg,” hvor I træder ind i en verden fyldt med mystik, intriger og farlige anklager i 1600-tallets Danmark.

Sognepræst Vederholdt blev alvorligt syg under en middag hos Froprædikenspræsten Ulrik Balthasar Pedersen på Mariæ bebudelsesdag den 25. marts.

I præstegården er sorg og mistanke i luften efter Vederholdts død. Han talte i vildelse den sidste uge af sit liv og døde kort før midnat på Valborgsaften, lørdag den 30. april – en nat kendt for hekseaktiviteter.

Var det en naturlig død, eller skyldtes det trolddom?

Det er påfaldende, at Vederholdt blev syg på, den dag man fejrer, at ærkeenglen Gabriel viste sig for Jomfru Maria. Endnu mere mistænkeligt er det, at han døde på Valborgsaften, hvor hekse som bekendt flyver til Troms Kirke i Norge.

Froprædikenspræsten Ulrik Balthasar Pedersen har nu fremsat en alvorlig anklage mod tjenestepigen Inger Margrethe Hansen for brug af trolddom.

Hendes skæbne afhængig af jeres evne til at afdække sandheden. I skal undersøge sagen, afhøre vidner og analysere beviser for at afgøre, om der er grundlag for en heksesag ved Rådstueretten.

Kong Christian 4. har bedt jer om en uvildig undersøgelse for at sikre retfærdighed og undgå en potentiel skandale, hvis det viser sig, at anklagerne er falske. Jeres beslutning kan betyde forskellen mellem liv og død for Inger Margrethe Hansen.

Skal hun brændes på bålet som heks eller frikendes?

Præsten og Heksen er et udendørs escape room spil, som er inspireret af virkelige hændelser i Aalborgs historie.

Træd ind i denne historiske verden, brug jeres snilde og retfærdighedssans, og afslør sandheden bag anklagerne.

Held og lykke med opgaven, og må retfærdigheden sejre.

Så snart din betaling er gået igennem, modtager du Spillevejledning, Spillekode og Link til spillet.

Hver spillekode giver adgang til at logge ind i spillet med en mobiltelefon en gang.
Vær opmærksom på, at der i dette spil er behov for at hente supplerende materiale. Det skal ske fra en eller flere andre mobiltelefoner, som ikke behøver at være logget ind i spillet.

SPROG: DANSK

349,00 kr. Inkl. moms      Tilføj til kurv

VARIGHED: ca. 2 timer
LÆNGDE: 2,8 km.
SVÆRHEDSGRAD: Middel

ANBEFALET HOLDSTØRRELSE: 2-5

Jeres udendørs escape room spil starter på:
Budolfi Plads

9000 Aalborg

Spillet slutte ca. 200 meter fra startstedet.