Kapellanen og Heksen i Maribo – et udendørs escape room spil som foregår i 1686

Dette spændende udendørs escape room spil, foregår i det historiske Maribo i en tid præget af mistro og hekseforfølgelse.

Sammen med Kongens Mænd skal I undersøge anklagerne mod den unge tjenestepige Agnete Jensen, som Kapellan Sigmund Glad beskylder for at være en heks.

Indbyggerne i Maribo er rystet af frygt og forargelse over, at der tilsyneladende har befundet sig en heks så tæt på kirkens magt i byen. Hekse kan jo ødelægge en hel by, og gøre livet surt for alle indbyggere, så det er en meget alvorlig sag.

Danmark regeres af Kong Christian 5. der ligesom sine forgængere ønsker landet renset for hekse, og Agnete står nu i fare for at blive brændt på bålet på det store torv i byen.

I skal efterforske og samle beviser for at afgøre, om Agnete er skyldig i at være en heks, eller om hun er uskyldig og offer for omstændighederne. I må derfor dykke ned i byens intriger, tale med vidner, knække koder og løse gåder for at afdække sandheden.

Spillet begynder ved det imponerende tårn på Maribo Domkirke og udfolder sig gennem de brostensbelagte gader i byen, hvor fortiden og dens hemmeligheder lurer i skyggerne.

Kan I redde Agnete Jensen fra at ende sine dage på bålet?

Kapellanen og Heksen i Maribo er et udendørs escape room spil, som er inspireret af virkelige begivenheder, der skete i Maribo og omegn under Kong Christian 5. regeringsperiode.

Kong Christian 4. udstedte d. 12. oktober 1617 loven “Forordning mod troldfolk og deres medvidere” som beskriver hvordan hekse skal bekæmpes.

Nogle adelsmænd tog opgaven på sig med nærmet sygelig interesse. Særligt optaget af hekse var Jørgen Arenfeldt på godset Rugård i Djurs Sønder Herred, som sammen med byfogeden i Ebeltoft, Hans Jacobsen, indleder et sandt korstog imod hekse på Djursland.

I Danmark fortsætter de officielle hekseprocesser dog helt frem til 1693, hvor Anne Palles blev dømt og henrettet på Falster. Hun blev ikke brændt levende, men hun blev først halshugget, inden hun endte på bålet.

Officielt har der været omkring 2000 hekseanklager, og i ca. halvdelen af tilfældene, er den anklagede blevet dømt for at være en heks.

Dertil kommer selvfølgelig alle de uofficielle sager, som ofte havde karakter af selvtægt på baggrund af mere eller mindre grundløse beskyldninger og deciderede mord.

Så snart din betaling er gået igennem, modtager du Spillevejledning, Spillekode og Link til spillet.
Hver spillekode giver adgang til at logge ind i spillet med en mobiltelefon to gange.

Jeres udendørs escape room spil starter ved tårnet på:
Maribo Domkirke
Klostergade 33
4930 Maribo

SPROG: DANSK

349,00 kr. Inkl. moms      Tilføj til kurv

VARIGHED: 2 – 3 timer
LÆNGDE: 2,5 km.
SVÆRHEDSGRAD: Middel

ANBEFALET HOLDSTØRRELSE: 2-5

Spillet slutte ca. 500 meter fra startstedet.